О достоинствах и недостатках имплантации
Tehnologii moderne

Care sunt avantajele și dezavantajele implantării

Astăzi, un număr din ce în ce mai mare de oameni apelează tehnologia de implantare dentară ca o metoda de refacere a dentiției. Procedura s-a recomandat reușită și eficientă, înlocuind cu succes metodele vechi de protezare. Dinții artificiali fiind fixate pe implanturi care la rândul lor fiind încorporate în osul maxilo-facial, sunt capabili să funcționeze timp de 20 de ani sau mai mult, păstrând estetica și funcționalitatea dentiției, cu condiția vizitei medicului stomatolog odată la 6 luni de zile.

În cazul în care cineva pierde unul sau mai mulți dinți, el se confruntă cu o alegere: să-și instaleze proteze convenționale (punți dentare) sau să recurgă la implantare. Sigur că apar și careva întrebări înaintea deciziei implantării:

  • cum se implantează un dinte;
  • care implanturi sunt mai bune;
  • cât de dureroasă este implantarea unui dinte;
  • dacă este posibilă implantarea dinților fără intervenții chirurgicale;
  • care este perioada de recuperare după implantare dentară;
  • cât costă un implant dentar în Chișinău;
  • care sunt particularitățile la implantarea dinților frontali;
  • dacă se pot inflama după implantare dentară.

Pentru a aduce claritate în subiectul dat și să puteți face o alegere corectă, este necesar să să înțelegeți toate punctele forte și punctele slabe ale procedurii.

Cui i se recomandă tratamentul și protezarea dinților cu ajutorul implanturilor și care sunt avantajele lor

Chiar și atunci când este necesară restaurarea unui singur dinte, poate apărea întrebarea: ”punte sau implant?” Sigur, pe de o parte, puntea dentară e mai puțin costisitoare și necesită mai puțin timp, însă, pe de altă parte, procedura necesită șlefuirea dinților adiacenți, adesea sănătoși. Dacă pacientul nu este dispus să roadă dinți sănătoși pentru a-și restabili dantura, în acest caz implantul e o opțiune perfectă.

Implantarea dinților în Chișinău (Denta Vita), oferă un șir întreg de avantaje, inclusiv păstrarea dinților adiacenți defectului dentar, prețul procedurii depinzând de volumul lucrărilor, care ca regulă includ:

1. Prevenirea deformării maxilarului

Din cauza absenței rădăcinilor dinților țesutul osos se atrofiază. Aceasta duce la deplasarea dinților ce mărginesc defectul spre locul lipsă, la formarea de goluri între ei și la modificări în ocluzie. Vizual, aceasta se manifestă prin căderea obrajilor și buzelor, maxilarul inferior împins în față și un exterior îmbătrânit al feței. Implanturile vor menține presiunea corectă asupra maxilarului și vor evita apariția acestor consecințe negative.

2. Durabilitatea în timp

Durata de exploatare a implanturilor dentare este de 20 de ani sau mai mult. Însă, pacientului i se recomandă să-și curețe în mod regulat și complet dinții, și mai ales zona de implantare. Respectați toate recomandările medicului și vizitați clinica unde s-a efectuat implantarea pentru o examinare profesională și igienă profesională de două ori pe an. În timpul examinării medicale, medicul vă va corecta igiena Dvs. și va prelungi astfel viața implanturilor.

3. Imitația ideală a dinților naturali

Refacerea dinților sub formă de implantare dentară presupune imitarea unităților dentare naturale. Coroanele pentru implanturi sunt produse în laboratoare specializate, astfel încât forma, dimensiunea și culoarea să fie cât mai aproape de dentiția naturală. Drept urmare, aspectul coroanei pe implant se deosebește puțin vizual de dinții naturali.

4. Confort

Există o varietate de tipuri de implanturi dentare. Punem la alegerea pacienților noștri implanturi ICX (Germania) și Nobel Biocare (SUA). Care nu ar fi alegerea Dvs., clinica stomatologică Denta Vita va face tot posibilul pentru ca să vă asigure o senzație de confort și comoditate a danturii Dvs.

Implanturile dentare sunt ușor de îngrijit, nu trebuie îndepărtate înainte de culcare, necesită puțin timp ca să vă obișnuiți cu ele și nu provoacă deficiențe de vorbire.

Implantare dentară: contraindicații

Necătând la o listă lungă de avantaje existente, implantarea are unele contraindicații. Nu va fi posibil să vi se instaleze un implant atunci când există:

  • coagulare slabă a sângelui;
  • prezența bolilor mintale;
  • patologii oncologice;
  • diabet zaharat, tuberculoză, boli cu transmitere sexuală, HIV;
  • hipertensiune arterială și boli coronariene;
  • boli ale mucoasei bucale;
  • sarcina.

Pe lângă contraindicațiile de mai sus, implantarea are și alte dezavantaje, printre care

1. Prețul implantului

Adesea, un implant dentar, și anume costul acestuia, nu este accesibil pentru anumite categorii de cetățeni. Totuși, credem că este mai bine să găsiți o alternativă la punțile dentare, care implică șlefuirea dinților sănătoși, smalțul cărora nu va mai fi posibil de restaurat.

2. Durata plasării implantului

Operația pentru plasarea implantului în sine durează de la 30 la 60 de minute. Depinde de numărul de implanturi și dacă este necesar ca osul să fie mărit (sinus lifting – ridicarea sinusului maxilar și augmentarea pe verticală sau splitting – augmentarea pe orizontală a osului maxilar). Primele 3 zile, apare edem a țesuturilor moi, aceasta este o reacție naturală a țesuturilor moi, după care lucrurile merg spre recuperare și totul revine la normal. Implantarea, ca regulă, este mai ușor de suportat decât o procedură de extracție a dinților.

3. Complicații

Uneori, implanturile dentare dau complicații sub formă de durere, edem, hematoame și procese inflamatorii ale țesuturilor adiacente. Însă, procedura presupune ca pacientul să ia antibiotice și, eventual, calmante, iar complicațiile apar foarte, foarte rar. Deci, pe măsură ce urmați toate recomandările medicului, veți evita toate complicațiile posibile. Într-adevăr, potrivit statisticilor, 99% dintre implanturi se integrează, iar perioada de osteointegrare trece fără complicații.

Clinica Denta Vita oferă servicii profesionale de implantare dentară în Chișinău. Cunoaștem ce trebuie să faceți ca să recăpătați un zâmbet radiant și să vă mențineți dinții sănătoși. Programați-vă pentru o consultație, în cadrul căreia vă vom comunica orice informație în detaliu.