Лечение клиновидного дефекта зубов
Tratament

Tratamentul defectului dentar cuneiform

Defectul dentar cuneiform este o afecțiune patologic necarioasă caracterizată de distrugerea țesuturilor dure ale părții cervicale a dintelui, sub formă de pană. Cel mai des boală afectează incisivii, premolarii și caninii. Defectele sunt la început mici, dar se măresc în timp, provocând disconfort în zona gingiilor și dureri.

Medicii profesioniști ai clinicii Denta Vita pot soluționa problema apariției și să efectua un tratament al defectului dentar cuneiform de orice complexitate, folosind tehnologii avansate și o experiență vastă în domeniul lucrărilor stomatologice.

Distrugerea țesuturilor dentare dure: cauzele apariției

Zona din apropierea coletului (gâtului) dintelui se află constant sub tensiune crescută din cauza mușcăturilor frecvente. În cazul în care elementele dentiției sunt localizate necorespunzător, în timpul alimentației sarcina de mestecat crește. În consecință, dinții se vor ciobi (știrbi) și va începe distrugerea țesuturilor dentare dure.

Defectele cuneiforme se formează datorită distribuției inegale a sarcinii de mestecat. În combinație cu smalțul slab cu stres crescut, se dezvoltă rapid distrugerea țesuturilor sub formă de pană în zona coletului dintelui, care cu timpul se transformă într-o problemă complexă.

Astfel de defecte dentare cuneiform, cauzele și tratamentul cărora sunt interconectate, sunt dificil de tratat. Cu toate acestea, cu o abordare competentă, ele pot fi eliminate.

Experții noștri avertizează că umplerea unui defect cuneiform, urmată de acoperirea acestuia cu fațetă sau coroană, cel mai probabil, nu va produce un efect terapeutic de durată și va reapărea în scurt timp. Obturația defectului fără un tratament ortodontic prealabil este inutilă. Datorită distribuției inegale a sarcinii pe dinte, fisurile vor reapărea în mod sigur.

Caracteristici ale simptomelor defectului

Este aproape imposibil să recunoști un defect cuneiform pe dinți în primele faze. Acest lucru poate fi făcut doar de către un dentist în timpul examinării dinților și cavității bucale. Prima manifestare ale bolii este sensibilitatea dentară.

Formarea cipurilor cuneiform pe suprafața dinților în partea lor cervicală este un simptom sigur al unei afecțiuni patologice. Distrugerea în timpul progresiei procesului patologic poate fi însoțită de senzații dureroase de intensitate scăzută, care apar sub influența unui iritant (mâncare rece și caldă, dulciuri) și dispar rapid după eliminarea acestuia.

Doar un stomatolog poate suspecta defectul cuneiform în fazele inițiale ale dezvoltării sale la un pacient. Prin urmare, este important ca procesul de diagnostic să fie realizat de un specialist cu experiență. Angajații Denta Vita vor realiza un diagnostic exact, iar stomatologia modernă și realizările acesteia vor ajuta medicii să o elimine.

Cum poate fi tratat un defect cuneiform al dintelui?

Tratamentul unui defect cuneiform ar trebui să înceapă cu o vizită la un ortodont. Cel mai bun specialist al clinicii noastre în domeniul ortodonticii va determina cu exactitate tipul de ocluzie și va alege cea mai potrivită strategie de corectare a acesteia pentru pacient.

Medicul începe a doua etapă a terapiei numai atunci când este convins că nu există probleme cu ocluzia (mușcătura). Numai în acest caz pot fi aplicate obturații (plombe), fațete sau coroane.

Tratamentul defectelor cuneiform în ultima etapă include prevenirea competentă a recidivelor stării patologice și întărirea smalțului prin procedura de remineralizare.

Specialiștii clinicii Denta Vita vă pot oferi mai multe metode de tratament dentar și restaurare. Vizitați-ne dacă sunteți interesat de stomatologie profesională de înaltă calitate.